23 Ocak 2013 Çarşamba

Adanademirsporumuz da transfer politikası

   

     Yönetim haftalarca Lawal konusunda taraftarı oyaladı ve dün çıkan habere göre Lawal İstanbul Büyükşehir Belediye'ye 700 bin Euro karşılığında satıldığı yöndeydi.Yerine anında transfer yapıldı(!) Transferin adı Guy Roger Touındouba.Kaliteli bir futbolcuya benziyor.Kariyerine bakılacak olursa iş yapar diyebiliriz.Ancak burda dikkatimi çeken olay Lawal'ın satıldığı açıklandıktan hemen sonra bu futbolcunun transfer haberinin çıkması.Önceden satılan Lawal için bir taraftarı oyalama politikası güden yönetim sanırım yerine futbolcu bulunca bu transferi açıklama cesaretini kendinde buldu.Normal şartlarda bir takımın transfer politikası şampiyonluğa giden takımda özellikle giden futbolcunun yerine daha kaliteli bir futbolcu alma şeklinde olmalıyken bizde çok daha farklı.Yönetimin transfer çalışmalarını ibretle izliyoruz.Bu transferlerden Mustafa Uğur'un istediği futbolcular hangileri acaba ? Ya da takıma katkı koyacak oyuncuları belirleyen teknik direktörümüz kaç tane futbolcuyu yönetime aldırabildi ? Giden futbolcuları , kalan futbolcuları kim belirledi ? Yönetim teknik direktörümüzü ne kadar dinliyor ? Bunların hepsi soru işareti oluşturuyor bende.Mustafa Uğur'un yönetimi ortada.Takımı ligin dibinden aldı ve şampiyonluk yarışına soktu.Üstelik bu futbolcuların hiç birini kendisi transfer etmedi.Yönetimde bunu mu düşündü acaba.Biz aldık hoca oynattı diyerek hâla transferleri başlarına buyruk mu yapıyor ?
    Bugün çıkan habere göre Orduspor'dan kiralanan Murat Kalkan ve forvet Gökhan Kaba ile de yollar ayrılmış.Peki bu kararı kim alıyor ? Yollayacağı futbolcuyu Mustafa hoca son maçta neden oynatsın. Yönetimin futbolcuları alırken Mustafa hocaya danıştığından şüphe duyuyorum artık.Futbolcu gönderiyoruz ancak yerine futbolcu alamıyoruz.Kadro derinliği yokken bir mevkiden iki futbolcu yollayıp tek futbolcu alıyoruz.Takıma acilen sol bek, ileriye dönük orta saha, ön libero ve forvet alınmalı! Kadron zengin olmazsa başarılı olamazsın.Yusuf'un sakatlığında Lawal'ın takımda olmayışı futbolumuzu ne kadar etkiledi bunu göremediniz mi sezonun ilk yarısında ? Taraftarın gördüğünü göremeyecek kadar bilinçsiz miydiniz siz ? Yönetimi bırakmıyorsunuz ancak yönetime futboldan anlayan bir adam da bulamıyorsunuz.Biz aydınlık gelecekten bu yüzden şüphe duyuyoruz.Ne yaptığını bilmeyen bir yönetim var.Dünyanın hiç bir kulübünde bu şekilde transfer politikası güdülmüyor.Hele de böyle büyük bir kulübe bu yakışmıyor.Beşiktaş futbolcularını yollar iken yerine ucuz ama kaliteli futbolcular almak için çabaladı.Bitti denen takımı dirilttiler.Bizde iyi gidiyor dediğimiz takımı bitirmeye mi çalışıyoruz.Bu takımı sahipsiz sanmayın.3-5 hafta gündemde yer edinen bir futbol takımı olduk.Ancak bu transfer anlayışından sonra eminim sizleri eleştirecek o televizyon ekranlarında.
Millet '' pirince giderken elde ki bulgurdan olduk '' der ya hani.Ha işte ondan.Siz para kazanacaz diye topçu yollarken eldeki takımı bozdunuz.
     Taraftar olarak kendimizi eleştirme gereksinimi duymuyorum.Bize düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyoruz.Bundan sonra tüm eleştiri okları sizin üstünüze düşecektir.Bir an önce transfer sezonu bitmeden gerekli çalışmaları yapın ve gerekli bölgelere o futbolcuları getirin !
   
Saygılarımla Mavi Lacivert.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger