15 Nisan 2013 Pazartesi

Fırsatları Harcamak

       Adanademirspor'u artık iyi tanıyoruz.Dün maça giden herkesin aklında mutlak galibiyet vardı.Çünkü fikstür olarak en şanslı takım konumunda görünüyoruz.Küme düşmeye oynayan takımlardan ikisi ile taraftarının önünde oynamadan önce play off iddasını hemen hemen yitirmiş bir Gaziantep Belediyespor ile oynayacağın maçtan mutlak kazanarak çıkmasını beklediğimiz bir takım düşlüyorduk.
      Maçın ilk yarısı o kadar pas hatası ile doluydu ki pozisyon üretmekte zorlandık. Sanki atılan paslar antrenmanda çalışılmışta ezbere atılıyor gibiydi. Ben topu sağ tarafa şişirecem sen hep oraya koş gibi bir örnekleme yaparsam yanlış olmaz sanırım. Erman'dan beklediğimiz pas trafiğini bir türlü göremedik mesela. Yine orta saha da etkili olan ismimiz Roger idi. Gaziantep Belediyespor defans arkasında büyük boşluklar yaratsa da bir türlü paslarını defansın arkasında Juninho ile buluşturacak bir futbolcu göremedim sahada. İlk yarının en etkili pozisyonunda Gaziantep Belediye'den Ramazan'ın şutunu Şener çıkardı.İkinci pozisyon ise Eduardo'nun topu kontrol ettikten sonra estetik vuruşla az farkla dışarıya yollamasıydı. Sanırım ilk yarıya dair başka yazılacak bir şey yok. İkinci yarı başlarken erken gol bulmamız gerek düşüncesi hakimdi bizde. Daha atak oynayan bir Adanademirspor gördük nihayetinde. Daha sonrasında Juninho ile zorlama bir gol yazdırdık hanemize. Arkasından sürekli kaçan gollere şahit olduk. Saç baş yolduracak cinsten. Gaziantep Belediyespor'un atağında Şener'in rakip futbolcuyu biçmesine sarı kart bekleyen yoktu tribünlerde.Kendisi bile kırmızı kartın çıkmasını beklerken hakem sağolsun sarı kartını çıkardı , devam et oyuna dedi. 62. dakika da saha da deyim yerindeyse dökülen Erman'ın yerine hücum yönü daha kuvvetli bir oyuncu olan Nurullah Kaya dahil oldu. 9 dakika sonra Eduardo çıktı Sinan Özkan girdi. Son dakikaya kadar sürekli hücum düşündü sanırım teknik direktörümüz. Öyle ki biraz orta sahayı kalabalık tutup atakları kesmek , oyunu yavaşlatmak varken gol atma hevesini son dakikaya kadar sürdürdü. 85 'te Ufukhan'ın yerine Rıdvan Koçak'ın dahil olmasını ile komik buldum. Hücuma yönelik değişikliklerden sonra defans kanadından oyuncu çıkartıp oyuncu alması ve bunu maçın bitimine  5 dakika kala yapması gereksiz bir müdahaleden başka bir şey değildir ! Neticesinde 88 ' de Gaziantep Belediyespor'un golü geldi... Sonrasında altıpastan ve kalenin dibinden kaçan gol ise tribünlere gelen onca insanın umutlarından çalmaktan başka bir şey ifade etmedi !

     Benim anlamadığım nokta orta sahana alacak oyuncun varken neden zaten atak yapabilen bir takıma hücum yönlü bir oyuncu alırsın... Takımı ofansif oynatmak yerine ne için atak oynatırsın...Yıllardır çektiğimiz çile bitmiyor. Yine aynı Adanademirspor var. Her yönüyle yönetim olsun , tribünlere çektirilen çileler olsun , maç sonuçları olsun , mücadele olsun ... Ne zaman o trene binip güzel günlere yol alacağız merak ediyorum. Fırsatları harcamaya devam edelim... Yıkılan bizim hayallerimiz olsun Adanademir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger